Geen producten (0)

 

Social Entrepeneurs in Zuid Afrika

 

Eredame is een sociale onderneming. Zij ondersteunt alleenstaande moeders met HIV/Aids in het Zuid Afrikaanse township Nyanga. Van elk product dat verkocht wordt gaat 50%  naar Stichting Etafeni. Zij ondersteunen de alleenstaande moeders met een opleiding, kinderopvang, gezondheidszorg en eerlijke verkoop van gemaakte producten.

Skills training

De skills training van Etafeni bestaat uit een opleiding tot naaister en ontwerpster. De moeders worden bij het ontwerpen en maken van producten bijgestaan door professionele designers uit Kaapstad. Na het afronden van de opleiding worden zij geholpen bij het vinden van vast werk of worden ze gecoacht om een eigen bedrijfje te starten. 

Naaimachines

Om de moeders op weg te helpen krijgen zij bij het afstuderen een startpakket mee. In het pakket zit o.a. een professionele naaimachine. Eredame spaart met de winst die zij maakt voor deze professionele naaimachines. Koop je een Eredame product? Dan help je dus indirect een moeder met het opbouwen van een goed leven voor haarzelf en haar kinderen.

 

Eredame. Design dat je hart verwarmt.